Hårmineralanalyse - Balanse & Helseterapi AS

Gå til innhold

Hovedmeny:

Behandlinger hos oss

HVA ER EN HÅRMINERALANALYSE?
Hårmineralanalyse er en målemetode som måler mengden mineraler i håret. Denne analysen blir som et speilbilde av cellene i kroppen. Dog med visse begrensninger som det blir tatt hensyn til i analysen.
Hvordan går man fram?
Ved første konsultasjon får du en veiledning om hårmineralanalyse. Du intervjues om din sykdomshistorie, og det klippes ca 150 mg hår av de innerste 2-3 cm.
Det tar ca 3 uker før analysen kommer tilbake fra Trace Elements, Inc, Dallas, USA. Du må da komme til en personlig veiledning ut fra din analyse.
Dersom lang reise eller sykdom hindrer deg i å komme til meg for en time kan hår prøven sendes meg pr brev. Send meg en E-post, og du vil få tilsendt opplysninger om fremgangsmåte for dette.
Når du etter 3-4 uker har mottatt ditt svar på hårmineralanalysen, kan du ringe meg og få veiledning på telefon.
Vi kan dessverre ikke benytte hår som er behandlet som f-eks Permanent/bleket.HVORFOR BRUKE HÅR?
Hår er et utmerket emne å bruke for måling av kroppens mineralstatus. Det er både letthåndterlig og pålitelig. Kliniske undersøkelser har vist at en riktig innsamlet hårprøve avslører kroppens nivåer av både livsviktige mineraler og farlige toksiske metaller.
Vanlige årsaker til mineralubalanser
• Sykdom
• Medisinering
• Ensidig kosthold
• Tungmetaller i nærmiljøet
• Medfødte mangler og ubalanser
• Stress, fysisk så vel som emosjonelt
• Planløst inntak av mineraler og vitaminerHVEM BØR TA EN HÅRMINERALANALYSE?
Personer som føler seg dårlig uten noen tilfredsstillende forklaring, eller at en behandling ikke gav dem forventet effekt. Dessuten ved mistanke om tungmetallforgiftninger. En hårmineralanalyse kan også med fordel anvendes i forebyggende hensikt, da den avslører eventuelle fremtidige problemer, ofte lang tid før kliniske symptomer foreligger.HVA GIR EN HÅRMINERALANALYSE DEG?
En hårmineralanalyse avslører på en unik måte det indre miljø i kroppens celler over en lengre tidsperiode. Andre analysemetoder kan ha problemer med å vise dette.
For eksempel:
Du kan ha et lavt kalsiumnivå som forårsaker sterk benskjørhet uten at det vil vises merkbare forandringer i en blodtest. En hårmineralanalyse kan derimot avdekke eventuelle mangler.
Du kan lide av anemi lenge før en blodanalyse avslører det lave jerninnholdet. En hårmineralanalyse kan avsløre dette lang tid før kliniske symptomer foreligger.KORRIGERING AV UBALANSER
En hårmineralanalyse er et utmerket hjelpemiddel for en lege/terapeut. I stedet for å gjette seg frem, gir analysene legen/terapeuten et komplett bilde av hver pasients personlige ernæringsstatus.
Med hver analyse følger et skreddersydd program både for kostveiledning og kosttilskudd, slik at kroppen kommer raskest mulig tilbake i balanse. Dette programmet bør man følge i 3 måneder.
Etter 3 måneder anbefaler vi at du tar en ny analyse. Denne analysen er vel så spennende som den første. Hva har kroppen klart å ta opp av det man hadde for lite av, og hva har den renset ut av det man hadde for mye av?


Les mer om Hårmineral analyse her 

 
 
Copyright (c) 2015   Balanse & Helseterapi AS
Tilbake til innholdet | Tilbake til hovedmenyen